Ana Sayfa / Genel / Pırlanta Hızma

Pırlanta Hızma

Hırızma yani Hızma Nedir?

Hızma asıl adıyla hırızma olarak bilinir. Boğa, ayı, yaban domuzu gibi vahşi hayvanları zapt etmek için burunlarına takılan demir halkadır. Hırızma kelimesi değişerek, halk dilinde “hızma” adını almıştır. İngilizce adıyla nose pin veya piercing olarak bilinir.

Zaman içerisinde bu demir takı küçültülerek ve zarif bir şekle getirilerek, kadınların kullandığı bir aksesuara dönüşmüştür.

Hızma Nasıl Takılır?

  • Hızma, burun kanadındaki kıkırdağın ya da yağ tabakasının kolay bir işlemle delinmesiyle takılır. Burnunuzu deldirmeye karar verdiniz diyelim, bu işlemi steril bir ortamda iğneyle yaptırmanız daha iyi olabilir. İğne algısı korkutucu görünse de daha küçük ve düzgün bir delik açılacağından, iyileşmesi hızlı olacaktır. Tabanca dokuları bir anda parçalayarak deldiği için daha riskli olabiliyor.
  • Burnunuzu deldireceğiniz kişinin steril aletler kullanmasına, ellerinin temiz olmasına dikkat edin. Mikrop kapmaması için deldirme işlemi öncesinde burnunuzu, yüzünüzü iyice sabunlayın.
  • Burnunuzun deldirmek istediğiniz kısmı kalemle işaretlenip, size gösterilir. Nasıl duracağından emin olmak için işaretli yere birkaç model tutarak, deneyebilir sonra deldirebilirsiniz.
  • Deldirme sırasında biraz gergin hissedebilirsiniz ancak bu işlem oldukça kısa ve acısız bir prosedürdür. Gözlerinizi kısmayın ve başınızı oynatmayın bu sırada.
  • İşlem bittiğinde enfeksiyon kapmasını engellemek için antibiyotikli her hangi bir krem kullanabilirsiniz. Terramycin, Bepantol, Fucidin veya benzeri bir kremle ve günde iki üç defa uygulayarak,  elbette temiz ellerle birkaç gün pansuman yapabilirsiniz. Hızmanızı birkaç gün çıkartmayıp, bedeninizin onu kabullenmesini beklemelisiniz.
  • İlerleyen günlerde hızmanızı çıkarttınız diyelim, hızmanızı tekrar takmadan önce mutlaka ellerinizi yıkayın.
  • Hızmayı takmadan önce mutlaka temizlemelisiniz. Mümkünse alkolle temizleyin.
  • Hızmanın ucunu burnunuzdaki deliğe yerleştirin. Pırlantasından veya tepesinden tutarak delikten geçirin, böylece daha sağlıklı olur.

Hızmanın en şık duranı elbette, altın ve pırlantalı olanları… Pırlantanın, dünya üzerindeki en değerli madenin yani elmasın, ışığı en yüksek derecede tutan ve yansıtan kesim şekli olduğunu biliyoruz. O yüzden pırlantalı hızmalar muhteşem bir parıltı ve şık bir görünüm ortaya çıkarıyor. Ayrıca gayet uygun fiyatlara pırlanta hızma almak mümkün.

Ayrıca madeni altın olan bir hızma kesinlikle daha sağlıklı olacaktır. Atom sayısı 79 olan Au simgeli altın; paslanma yapmadığı için daha hijyenik bir vücut modifikasyonudur.

DİĞER YAZILAR

Sirius Pırlanta dan Sevgililer Gününe Özel Kalbimdeki SEN Koleksiyonu

Sirius Pırlanta ailesi olarak herkesin pırlantası olsun istiyoruz. 2019 yılında Sevgililer Günü ‘ne özel yaptığımız …

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.