Ana Sayfa / Yılbaşı Hediyeleri / Kar ve Pırlanta

Kar ve Pırlanta

Kar ve pırlanta, insana her zaman temizliği, saflığı ve duruluğu anımsatır. Kış mevsiminin en güzel yanı kar yağışıdır. Kış geldiğinde herkes kar yağışını beklemeye başlar. Bembeyaz bir örtü gibi toprağı kaplar, tüm güzelliğiyle bütün kiri, pisliği örter.

Soba başında toplanan insanlar, pişen “kestane kebap, yemesi sevap”lar, döküm demirin üzerine konan mandalina, portakal kabukları… Kısacası kış mevsiminin de sevilecek yanları vardır.

Kar yağışı serin ama tertemiz bir gökyüzünü müjdeler. Kar taneleri estetik, inanılmaz şekillere sahiptir. Tanelerinin hepsi birbirinden farklı şekle sahiptir. Kar taneleri; özenle işlenmiş motiflerden oluşur ve bu hiç biri bir diğerine benzemez. Her kar kristalinin şekli bir diğerinden eşsizdir.

Kar ve Pırlanta

Bir pırlanta da aynı şekilde, bir diğerine benzemez. Pırlantayı çoğu kişi elmastan farklı, ayrı değerli bir maden olarak bilir ama sadece bir kesim türüdür. Elmasın pırlanta şeklinde elli yedi faset olarak kesilmesidir pırlanta. Tıpkı her bir kar tanesinin, diğerine benzememesi gibi her pırlanta da bir diğerinden farklıdır.

Seçtiğiniz, satın aldığınız her pırlanta eşsizdir. Hediye verdiğiniz kişiye de eşsiz olduğunu anlatır. Bu yüzden evlilik teklifine en uygun sunum; pırlanta tek taş yüzüktür. Pırlanta tek taş, zaman içerisinde evlenme teklifi için sembol olmuştur. Kışın sembolü de kar yağışıdır, kar taneleridir.

Kar tanelerinden esinlenerek tasarlanan pırlanta kolyeler, küpeler ve yüzükler yılbaşı hediyesi için çok şık bir seçim olacaktır. Hediye seçiminde kar tanesi kolyeler özellikle pırlantayla olan benzerlikleri düşünülünce, anlamını bilene çok değerli olacaktır.

Mücevher ve pırlanta firmalarının, gelen yoğun talepten dolayı hiç vazgeçemediği, doğanın güzelliklerinden esinlendiği bazı modeller vardır. Bunlardan biri de kar tanesidir. Özellikle kar tanesi motifi kolye olarak şık durduğu için pırlanta tasarımcılarının vazgeçilmezidir.

Kar tanelerinin eşsiz motiflerinin, 18 ayar altın ile tasarlanarak, ufak pırlanta taşlarla bezendiği düzinelerce modeli, markaların internet sitelerinden inceleyebilirsiniz.

Pencereden dışarı baktığınızı düşünün, yoğun ama yavaş, huzur veren kar yağışı, dışarıda sürmekte… Hediyeler açılıyor, insanlar birbirlerinin yeni yılını kutluyor. O an, siz de hediyenizi veriyorsunuz. Almış olduğunuz kar tanesi modeli pırlanta kolyeyi görünce, karşınızda ki şaşkınlıktan ne yapacağını şaşırıyor. İşte mutlu bir yeni yıl gecesi!

 

DİĞER YAZILAR

Yeni Yıl Hediyesi

Yeni yıl hediyesi seçmek artık eskiye göre çok daha kolaylaştı. Yeni yıl hediyesi almak için …

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.