Ana Sayfa / Pırlanta Eğitimi / Pırlanta Nasıl Mıhlanır?

Pırlanta Nasıl Mıhlanır?

Pırlanta üretimi büyük bir ustalık gerektiren bir iş koludur. Pırlanta tasarımcıları, her bir detayı özel bir şekilde tasarlamakta ve kusursuz bir pırlanta takı ortaya çıkartmaktadır. Pırlanta takılar; sade dökümü, cila, mıhlama ve son cila gibi aşamalardan geçerek, tasarlanarak kadınların beğenisine sunulmaktadır. Peki, pırlanta nasıl mıhlanır? Mıhlama yöntemleri birbirinden farklıdır. Bunlardan biri alafranga mıhlama olan modern bir mıhlama tekniğidir. Bu teknik; yüzük, küpe ve broş gibi ziynet eşyaları için kullanılmaktadır. Bu işlemde taşın yuvasının altına açık olarak delik açılmakta, taş yuvaya yerleştirilerek tutturulmaktadır. Bir başka teknik de Amerikan mıhlamadır. Bu teknikte taş, montür zemininde tırnak ve güverse olmadan doğrudan zemine tutturulmaktadır. Taş metale gömülmekte, taşın çevresindeki metal, kalın bir bant halinde görülmektedir. Bu teknikte tırnak görünmemektedir.

Bir başka teknik de kanal mıhlama tekniğidir. Bu teknikte taş ya da taşlar, bir kanal içine konulmakta ve kanal, bir duvar şeklinde taşı tutmaktadır. Bu teknikte dikkatli ölçüm ve uyum gerekmektedir. Güverseli mıhlama tekniği de küçük taşların çelik kalemle güverse yani tırnak çıkarılarak zemin üzerine yerleştirildikten sonra mıhlanmış taşların aralarının boşaltılmasıdır. Bu teknik, en zor olanlarındandır. Pırlanta nasıl mıhlanır? sorusu araştırılırken ortaya çıkan bir başka teknik de sıvama mıhlama tekniğidir. Bu teknikte taşın şekline ve ölçüsüne uygun taşın çevresine ince metal bir bant hazırlanmakta, taşı yerinde tutmak için de kenarları üzerine bastırılmaktadır. Bu teknik en eski tekniktir. Sirius Pırlanta’da tüm bu tekniklerle tasarlanmış pırlanta takıları bulmak mümkündür.

DİĞER YAZILAR

Bahar Kampanyası

Bahar aylarındayız. Yenilenmenin ve yazın müjdecisidir nisan, mayıs ayları. Mart henüz bitmemiş kışın yarısıyken, nisan …

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.