Alyans üretim teknikleri oldukça geniş bir yapıya sahiptir. Alyanslar, aşkın altına atılan imzanın kalbimizden parmağımıza taşınan sembolüdür. Her ne kadar bütçemizi düşünerek alyans seçimine gitsek bile, aslında alyans alırken dikkat edilmesi gereken, kalitesi olmalıdır. Görünüşü kalın, ancak gramı düşük alyanslar genelde içi boş olanlardır ve bu tür alyanslar zaman içinde yamulma ve ezilmelere uğrayabilir. Bu durum da sevimsiz bir hal alarak, bize “keşke biraz daha fazla verip, daha kaliteli bir alyans alsaydım” şeklinde düşündürür. Kalın olan bir alyansın gramının düşük olması normalde imkansızdır. Eğer gramı düşükse, bunun sebebi içinin boş olmasından kaynaklıdır.
Alyans Üretim Yöntemleri
Alyansların iki tür üretim şekli vardır:
- Bunlardan en yenisi boru tekniğidir. Bu teknik adetli üretimlerde kullanılır. Altın boru şeklinde çekilerek, daha sonra belirlenen kalınlıklarda kesilir. Tek renk veya ikili, üçlü renklerde(yeşil, beyaz, kırmızı) de üretilir. Kesildikten sonra üretim adımları izlenir.
- Bir diğer ve daha eski olan teknikte alyansın uzun bir şerit olarak çıkartıldığı, ardından kesildiği ve çember formunu altıktan sonra kesilen yüzeylerin karşılıklı olarak bir araya getirildiği tekniktir. İki taraf yüz yüze getirilir ve birleştirilir. Ardından yine alyans üretim adımları izlenir. Bu teknik daha eskidir. Atölyelerde genelde bu teknikle üretim yapılır.
Boru tekniği daha çok fabrikalar, çoklu üretim yapan yerler içindir. Bugün büyük firmalar en çok yurt dışına üretim yapmaktadır. İç piyasada da evlenecek olan çiftlere oldukça fazla çeşit sunulmaktadır.
Bir Yorum
Pingback: Özel Gün İçin Özel Karar