Ana Sayfa / Genel / Pırlanta Üretim Aşamaları

Pırlanta Üretim Aşamaları

Hayranlık uyandırarak, beğenerek satın aldığımız ve taktığımız o, birbirinden şık mücevherler, pırlantalar bize nasıl ulaşıyor, merak ettiniz mi?

Mücevher ve pırlantalı takılarda her şey el işçiliği, göz nuru emeklere dayanıyor. Bu aşamaların hepsi birbirinden kıymetli zanaatların erbapları tarafından icra edilmektedir.

Internet siteleri arasında gezerken, hazırda Anneler Günü yaklaşmışken, indirimlere bir göz atayım dediniz. Sirius Pırlanta’nın sitesine girdiniz ve tam aradığınız gibi özel indirimler karşınıza çıktı. Sayfayı incelerken, işte tam karşınızda! Hem fiyatı indirimli, hem de anneler günü için uygun bir hediye tam karşınızda. Ürünü beğenerek, sepete eklediniz, ardında da satın alma işlemini tamamladınız. Teşekkürler mesajı karşınıza geldi. Şimdi ürününüzün gelmesini beklerken, arka planda yani Sirius Pırlanta’da işlemler nasıl ilerliyor bir bakalım.

Sirius Pırlanta’da seçtiğiniz ürünün yanında 24 saat ibaresi varsa, stoklarımızda olduğu anlamına gelir ve siparişinizin hemen sonrasında kargoya verilir. Bunun dışında eğer bir ürünün sayfasında bu ibareyi göremiyorsanız ve teslimat bilgileri kısmında ileri bir tarih yazıyorsa, seçtiğiniz pırlantalı model üretilecek demektir.

Şimdi üretim aşamalara en baştan, birlikte göz atalım:

  1. Her ürününün kalıbı vardır ve bu kalıptan ürün dökülür yani üretime başlanır. Eğer ürünün kalıbı yoksa Matrix, Rhino vb programlarda kalıp için ürünün üç boyutlu çizimi ve render’ı yapılır. Sonra kauçuktan imal edilmiş kalıpların, çizime göre makinede kesimi yapılır. Genelde bu kauçuk kalıplar iki parçalıdır. Her kalıp, çıkartıldıktan sonra üretici tarafından arşivlenir. Eğer siparişini verdiğiniz ürününün kalıbı yani kauçuğu elimizde varsa, ikinci aşamaya geçebiliriz demektir.
  2. Bu da döküm aşamasıdır. Kauçuk içine enjekte edilen mum soğuduktan sonra kalıba alınarak, altını dökülür. Daha sonra soğumaya bırakılır. Kalıptan çıkartılan altın; sade olarak adlandırılır. Sadeye ön cila yapılarak temiz bir görüntü elde edilir. Böylece montür dediğimiz altından imal edilen, taş yuvalarının bulunduğu kısım meydana gelmiş olur.
  3. Altının sadesi alındıktan sonra seçilmiş olan pırlanta veya renkli taşlar(zümrüt, yakut, safir vb.) mıhlanarak bir diğer aşama olan mıhlama aşaması da tamamlanır. Ardından ürünün son cilası, rodajı yapılır.
  4. Temel olarak bu aşamalardan geçen mücevher nihayetinde hazırdır. Ürüne, son olarak marka logosu(patenti) vurulur.

Ürün kuru yumuşak bir izle silindikten sonra, hediye paketi yapılarak, sertifikası ile birlikte, sigortalı kargoya verilir.

Satın alacağınız pırlantanın üzerinde ciddi bir emek ve işçilik mevcuttur. Doğadan çıkan her maden daha sonrasında bize ulaşana kadar güzelliğini ortaya çıkartacak üretim aşamalarından geçer.

DİĞER YAZILAR

E-Ticaret Sitelerinde Güvenlik

Soru: Internette güvenlik nedir? Cevap: Internet üzerinden alışverişlerde güvenlik en önemli aşamadır. E-Ticaret’te alıcı, satıcıyı …

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.