Ana Sayfa / Pırlanta Eğitimi / Pırlanta Nasıl Temizlenir?

Pırlanta Nasıl Temizlenir?

Dünyadaki en değerli taşların başında gelen pırlantaların belli aralıklarla temizlenmesi, eski ışıltılı görünümlerine kavuşmaları için en önemli işlemdir. Peki, pırlanta nasıl temizlenir? Pırlanta temizliği için farklı yöntemler vardır. Bu yöntemlerden biri olan sıvı deterjanla pırlanta temizliği, fazla tavsiye edilmese de kısmen uygulanabilen bir yöntemdir. Bu işlemde bir kap ılık suyunun içerisine az miktarda sıvı bulaşık deterjanı koyup köpürtülmelidir. Ardından içine pırlanta takılar eklenerek bir süre bekletilmelidir. Yumuşak bir diş fırçasıyla pırlantaları yavaşça fırçaladıktan sonra pırlantalar mikrofiber bez ya da havlu peçete yardımıyla kurutulmalıdır. Bu işlemde dikkat edilmesi gereken en önemli husus fırçanın yeterince yumuşak olması ve fırçanın pırlantalara bastırılmamasıdır.

 

Pırlanta nasıl temizlenir sorusuna cevap aranırken mücevher temizleme sıvısıyla pırlanta temizliği ile de karşılaşılmaktadır. Özel olarak üretilmiş bu sıvılardan edinilerek üzerinde yazan talimatlara uygun bir şekilde pırlanta temizliği yapılabilmektedir. Amonyakla da pırlanta temizliği yapılabilmektedir. Bunun için sıcak su, amonyak, diş fırçası, eldiven ve bulaşık deterjanı gereklidir. Bir kabın içerisine bir bardak sıcak su konulduktan sonra üzerine bir bardağın dörtte biri kadar amonyak eklenmelidir. Bu karışımın içine konulan pırlanta takı yaklaşık yirmi dakika bekletilmelidir. Sonrasında takı, bulaşık deterjanı ve suyla hazırlanan ayrı bir kabın içerisine alınmalı, diş fırçası yardımıyla yavaşça fırçaladıktan sonra ılık suyla iyice durulanmalı kuruması için havlunun üzerine bırakılmalıdır. Bir de profesyonel bakımla pırlanta temizliği vardır ve Sirius Pırlanta, bu yöntemi tavsiye etmektedir.

DİĞER YAZILAR

Bahar Kampanyası

Bahar aylarındayız. Yenilenmenin ve yazın müjdecisidir nisan, mayıs ayları. Mart henüz bitmemiş kışın yarısıyken, nisan …

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.