Ana Sayfa / Pırlanta Eğitimi / Pırlanta Kesim Şekli ve Çeşitleri

Pırlanta Kesim Şekli ve Çeşitleri

Pırlanta Kesim ŞekilleriPırlantanın hangi ülkede ne tarzda ve hangi kalitede kesildiği değerini belirleyen faktörlerden bir tanesidir. Pırlanta kesimindeki en başarılı ülke Belçika‘dır. Ülke bu başarısının yanı sıra kendi ismini taşıyan bir pırlanta kesim tarzına da sahiptir. Belçika kesimi pırlantayı hem büyük gösterdiğinden hem de ışığı en mükemmel şekilde yansıttığından en değerli kesim şeklidir. Pırlantanın parlaklığında berraklık kadar kesim de etkili olmaktadır ve bu açıdan Belçika kesimi pırlanta eğer kusursuz şekilde kesilmiş ise çok başarılıdır.

Bir başka pırlanta kesim şekli de Hindistan dolaylarında sıklıkla uygulanması nedeniyle Hint kesimi  olarak adlandırılan kesim şeklidir. Bu daha çok düşük karattaki veya ucuz fiyat hedeflenen pırlantalara uygulanan bir kesim şeklidir. Daha basit kesim işlemleri gerektirdiğinden daha çabuk uygulanan Hindistan kesimi pırlantaBelçika kesimi pırlanta ile karşılaştırdığımızda tablası çok geniş olmadığından aynı karatta bile olsa daha küçük olarak görürüz. Pırlantanın büyük gözükmesi de bir gösteriş etkeni olduğundan Belçika kesimi pırlantalar bu anlamda Hint kesimi pırlantalara göre çok daha prestijlidir. Hint kesimi pırlantalarda parlaklık biraz daha düşük olmaktadır. Bu da yine değeri düşüren etkenlerden bir tanesidir.

Bir pırlantanın kesiminin başarılı olup olmadığını uzman olmayan bir kişinin net olarak anlayıp ifade edebilmesi zordur. Ancak bu konuda bazı ipuçları yakalanabilir. Pırlantaya çıplak gözle baktığınızda bir ışıldama söz konusuysa bu kesimin iyi olduğunu gösteren bir belirtidir. İyi kesilmiş bir pırlanta ışığı kusursuz şekilde dağıtarak parlak ve ışıl ışıl görünür. Pırlanta eğer tam tersi şekilde biraz soluk görünüyorsa ki başarılı bir kesim ile kötü bir kesimi karşılaştırdığınızda bu çok net olarak görünür, solukluk ve çok parlamama kötü bir kesimin habercisidir. Bir pırlanta satın alırken kuyumcunuzdan birkaç model daha çıkarmasını isteyerek pırlanta kesimleri ile ilgili bir kıyaslama yapabilirsiniz.

İLGİLİ ARAMALAR: pırlanta kesim çeşitleri, hint yüzükleri, hint yüzüğü fiyatları, hint hızma modelleri, hint altın modelleri, hindistan taşları, hint tektas ve alyans modeli, belcika kesimi pirlanta…

DİĞER YAZILAR

Bahar Kampanyası

Bahar aylarındayız. Yenilenmenin ve yazın müjdecisidir nisan, mayıs ayları. Mart henüz bitmemiş kışın yarısıyken, nisan …

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.