Ana Sayfa / Pırlanta Alışverişi / İnternetten Kredi Kartı İle Alışveriş

İnternetten Kredi Kartı İle Alışveriş

İnternetten Pırlanta AlışverişiGelişmiş toplumlarda yaygın bir alışveriş seçeneği oluşturan e-ticaret, ülkemizde de hızla gelişmektedir. Son yıllarda ivme kazanan bu gelişim sürecinde ortaya çıkan bazı engeller de mevcuttur.

Gelişmeyi yavaşlatan en önemli engel ise tüketicinin güven sorunudur. Gelişmiş ülkelerde internet üzerinden kredi kartı ile işlem, ülkemizdekinden çok daha ileri seviyededir. Bunun başlıca sebebi, aklımıza gelen; “Kredi kartı bilgilerimi vermeye korkuyorum.”, “Kredi kartı bilgilerim çalınır mı?”, “Ürün alırım ama göndermezlerse ne yapacağım?” gibi sorulardır. Bu düşüncelerle internetten alışveriş yapmaya korkan, bunun yerine ya internetten hiç alışveriş yapmayan ya da havale ile işlem yapan kişi sayısı azımsanmayacak kadar fazladır.

Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki kredi kartı bilgilerinizi internet üzerinde kullanmak her ne kadar güvenli desek de, kötü niyetli ve şahıslar bu bilgilere asla erişemez diyemeyiz. Bunun önüne geçebilmek için birkaç küçük noktaya dikkat etmek gerekir. Alışveriş yaptığımız web sitesinde kart bilgilerimizi gireceğimiz alanda SSL (Secure Socket Layer) Sertifikası, yani güvenlik sertifikası olup olmadığına dikkat etmeliyiz. Bu sertifikanın varlığını anlamanın en kolay yolu, kart bilgilerimizi yazacağımız sayfada adres çubuğunda https:// ibaresinin oluşmasıdır. Ayrıca alışveriş yapacağımız sitede; firma bilgilerin, telefon ve adres bilgilerinin, iade ve teslimat koşullarının, olduğuna dikkat etmeliyiz.

Bunlar dışında korkulacak çok fazla şey yoktur ancak varsayalım ki bir şekilde kart bilgileriniz 3. şahısların eline geçti, ne yapacağız? Kart bilgileriniz çalındığında, kart şifrenizi de çaldırmış olmanız çok düşük bir ihtimaldir. Çünkü bu bilgiler ancak bankaların sayfasında girilmektedir ve son derece güvenlidir. Kart bilgilerinizle izniniz dışında yapılan sanal alışverişlerde, bankanıza itirazda bulunup iptal talebinde bulunabilirsiniz. Bu işlemler banka tarafından sizin yararınız korunduğundan ve karşı taraf bu işlemi eğer siz yapmamışsanız, yaptığınızı kanıtlayamayacağından banka kartınızdan yapılan işlemi size iade edecektir.

Böyle bir olaya maruz kalırsanız, tekrar bu şekilde uğraşmamak için kartınızı yenilemeniz yerinde olacaktır. En sağlıklı yöntem budur.

ONLINE PIRLANTA ALIŞVERİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ…

İLGİLİ ARAMALAR: kalplı kolye, kalp kolye

DİĞER YAZILAR

Sirius Pırlanta dan Sevgililer Gününe Özel Kalbimdeki SEN Koleksiyonu

Sirius Pırlanta ailesi olarak herkesin pırlantası olsun istiyoruz. 2019 yılında Sevgililer Günü ‘ne özel yaptığımız …

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.