Ana Sayfa / Pırlanta Eğitimi / Tektaş Pırlanta

Tektaş Pırlanta

Tektaş pırlanta, Sirius Pırlanta güvencesi ve kaliteli ile farklı karat ağırlığı ile satılmaktadır. Tektaş pırlanta yüzük fiyatı, karat ağırlığı büyüdükçe artmaktadır. Düşük karat ağırlığına sahip iri bir taşın bulunduğu tektaş pırlantanın fiyatı, küçük ancak karat ağırlığı fazla olan tektaş pırlantanın fiyatından daha düşüktür. Pırlantada fiyatı belirleyen unsurlar da 4C denilen özelliklerdir. Bunların ilk ikisi renk ve berraklıktır. Pırlantada rengi ve berraklık yükseldikçe fiyat da artmaktadır. Düşük karat ağırlığına sahip olan berraklık konusunda daha yüksek seviyede bulunan pırlantanın fiyatı, yüksek karat ağırlığına sahip olan ancak berraklık konusunda düşük olan pırlantadan daha fazladır. Pırlanta fiyatlarının belirlendiği uluslararası borsalarda pırlantalar renk, berraklık ve karat ağırlığına göre fiyatlandırılmaktadır. Ancak bu durumda da pırlantanın değersiz olduğu düşünülmemelidir. Her tektaş pırlantanın değerli olduğu bilinmelidir. Sirius farklı berraklık özelliğine sahip olan pırlantaların satışını gerçekleştirmektedir.

 

Tektaş pırlanta berraklık ölçüsü ise fiyatlandırılırken, taşta bulunan izlerin çıplak gözle görülmesi mümkün değildir. İzler yalnızca pırlantacıların sahip olduğu büyüteçler yardımı ve bu konuda uzmanlaşmış kişiler tarafından görülebilmektedir. Bu nedenle berraklık konusunda üst seviyede olmayan tektaş yüzük modelleri arasından tercih yapılabilmektedir. Ancak bazı taşlardaki berraklığın büyüteçle bile fark edilebilmesi zordur. Bu tip taşların anlaşılabilmesi için özel mikroskop gereklidir. Bazı taşlarda ise iz yoktur ve böyle taşlara mükemmel berraklıktaki taş denilmektedir. Bu tür taşlar doğada çok ender bulunmaktadır. Pike diye nitelendirilen taşlarda ise pırlantadaki izler ise çıplak gözle kolaylıkla görülebilmektedir. Bu tip pırlantaların alınmaması tavsiye edilmektedir. Sirius Pırlanta bu tip pırlantaya sahip olan tektaş yüzük modellerini barındırmamaktadır.

DİĞER YAZILAR

Bahar Kampanyası

Bahar aylarındayız. Yenilenmenin ve yazın müjdecisidir nisan, mayıs ayları. Mart henüz bitmemiş kışın yarısıyken, nisan …

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.