Ana Sayfa / Genel / İstanbul’da En Güvenilir Pırlanta Mağazası

İstanbul’da En Güvenilir Pırlanta Mağazası

Mücevherlerin taklitlerinin üretildiği bilinen bir gerçektir. Günümüzde teknolojinin ilerlemesine paralel olarak taklit mücevherlerin orijinallerinden ayırt edilebilmesi neredeyse imkânsız hale gelmektedir. Ancak İstanbul’da en güvenilir pırlanta mağazası olan Sirius Pırlanta, yüzde yüz orijinal ve sertifikaları pırlantaların satışını gerçekleştirmektedir. Satışa sunulan tüm pırlantaların sertifikaları bulunmaktadır ancak yine de gerçek pırlanta ile sahte pırlantanın nasıl ayırt edilebileceği bilinmelidir. Bunun için ilk yapılması gereken pırlanta testidir. Pırlantanın benzersiz bir parlaklığı sahip olduğu bilinen bir gerçektir. Bu parlaklığı sağlayan da taşın kesimi, kesim oranları ve fasetleridir. Bu nedenle pırlantanın gerçek olup olmadığını anlamak için bakılması gereken şey pırlantanın ışıltısıdır. Pırlantaların ışıltısı, yapay taşlarda görülmesi mümkün olmayan özelliktir. Bu nedenle sahte pırlantaların gerçek pırlantalar kadar ışıltıya sahip olması söz konusu değildir.

 

Gerçek pırlantayı sahtesinden ayırt etmenin bir başka yöntemi de şeffaflık testidir. Gerçek pırlantanın şeffaf olmadığı bilinmelidir. Gerçek pırlanta bir gazetenin üzerine konulduğunda, yazılar buğulu bir şekilde görülmektedir. Ancak bazı pırlantalar sığ kesilmesi nedeniyle okumaya imkân sağladığı bilinmelidir. Yansıma testi de uygulanarak sahte ile gerçek pırlantanın ayırt edilmesi mümkündür. Pırlantanın yansımaları gri tonlarındadır. Gerçek pırlantalar tüm taraflarından yansıma yapmaktadır. Bunun yanı sıra suya konulduğunda yüzeyde duran pırlantalar da sahtedir. Çünkü gerçek pırlantalar suyun içinde batmaktadır. Pırlantaya üflendiğinde taşın üzerindeki buğunun kısa sürede kendiliğinden silinmesi gereklidir. Taşın üzerinde fazla sıyrık ve çentik varsa pırlantanın sahte olduğu söylenebilmektedir. Gerçek pırlantanın alınacağı yerler ise İstanbul’da en güvenilir pırlanta mağazası olmaktadır ve bunlardan biri de Sirius Pırlanta’dır.

DİĞER YAZILAR

E-Ticaret Sitelerinde Güvenlik

Soru: Internette güvenlik nedir? Cevap: Internet üzerinden alışverişlerde güvenlik en önemli aşamadır. E-Ticaret’te alıcı, satıcıyı …

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.