Ana Sayfa / Genel / Pırlanta Mağazaları

Pırlanta Mağazaları

Pırlanta mağazaları, pırlanta satılan özel yerlerdir. Buralarda satışı yapılan pırlantaların tamamının sertifikaları bulunmaktadır ve bu sertifikalarda pırlantanın özellikleri yer almaktadır. Pırlantanın değeri karatla ölçülmektedir ve karat kelimesinin kökeni eski dönemlerde değerli taşları tartmak için kullanılan ağırlık ölçüsü carob yani keçiboynuzu tohumudur. Pırlantanın ana maddesi elmastır ve her elmas da son derece yaşlıdır. En genç elmasın 900 milyon, en yaşlı elmasın da 3,2 milyar yaşında olduğu bilinmektedir. Elmas, dünyadaki en değerli madendir ve bir elması sadece bir başka elmas kesebilmektedir. Kesim ve cilalama işlemleri yapılırken her taş ortalama olarak orijinal ağırlığından yarısından çoğunu kaybetmektedir. Bu nedenle mücevher olarak şekillendirilen pırlantaların yüzde 5’inden çok az bir bölümünün 1 karat ve daha büyük olmaktadır.

 Pırlanta mağazaları, pırlanta yüzük, küpe, kolye, bileklik gibi sayısız takıların satışının yapıldığı yerlerdir ve bu mağazalarda sadece pırlanta satışı yapılmaktadır. Pırlanta mücevherdir ve bu nedenle de mücevher mağazalarından satın alınmalıdır. Bu mağazalarda hizmet veren personelin tamamı mücevher ekspertizidir ve dolayısı ile pırlanta ile ilgili tüm bilgilere sahiptir. Bu nedenle de pırlanta satın almak ve hediye etmek isteyenleri doğru bir şekilde yönlendirilebilmektedir. Pırlantanın aşırı parlak olmasının nedeni de kesimdir. Ustalıkla kesilen pırlanta ışıl ışıl görülmektedir. Pırlantanın değerini belirleyen faktörler de kesim, berraklık, karat ve rengidir. Değerli pırlanta renksiz, parlak ve berraktır. Bu, taşın doğasında bulunmaktadır. Kesim ise insan eliyle verilen şekildir. Kesimle birlikte pırlantanın karatı da ortaya çıkmaktadır.

DİĞER YAZILAR

E-Ticaret Sitelerinde Güvenlik

Soru: Internette güvenlik nedir? Cevap: Internet üzerinden alışverişlerde güvenlik en önemli aşamadır. E-Ticaret’te alıcı, satıcıyı …

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.