Ana Sayfa / Genel / Bazı Renklerin Anlamları -2-

Bazı Renklerin Anlamları -2-

  • Mavi
  • Yeşil

Renklerin çok farklı ve doğruluğu kanıtlanmış anlamları vardır. Bazı renklerin anlamları adlı yazımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Siyah, beyaz, sarı ve kırmızıdan sonra diğerlerine de değinmek gerekir. Mavi ve yeşil gibi diğer ana renklerden de bahsedelim.

Mavi:

Mavi rengin sakinleştirici, dinginleştirici özelliği vardır. Kanın akışını yavaşlatarak, sinirleri sakinleştirir. İlginçtir ki mavinin iştah kapayan bir özelliği de vardır. Bu yüzden işletmeler maviyi pek tercih etmezler. Derin ruh halinde olmayı, sakinliği, sadakati ve iyileştirmeyi ifade eder. Bu yüzden mavi renginin iyileştirici, tedavi edici özelliği bulunmaktadır.

Aynı zamanda mavi, başlıca dört en değerli taşlardan biri olan, safirin tonudur. Safir mavinin onlarca tonunu taşır. En çok bilinen ve safirin rengi olarak anılan “gece mavisi” tonudur. Safir mücevherler sıklıkla bu tonu taşır ve ihtişamlı bir görüntüye sahiptirler.

Yeşil:

Yeşil huzur, barış, rahatlama ve mutluluk veren bir renktir. Firmalar, müşterinin kendini huzurlu ve rahat hissetmesi için yeşil rengi tercih ederler. Böylece kişiler daha rahat edebilecekleri bir mekânda bulurlar kendilerini. Yeşil aynı zamanda, kırmızının aksine “geç” demektir. Olumluluğu anlatır. Doğru lamalarda yeşil kullanılır, onay rengidir. Kırmızı dikkat, dur anlamları taşırken, yeşil tam zıttı olarak güvenli, geç manasındadır.

Elbette ki değerli taşlar arasında da en güzel yeşil tonlarını zümrüt taşır. Zümrüt için tarih boyunca anlatılan birçok hikâye vardır. Bunların arasında zümrüdün cennetten geldiği en bilinenidir. Cennette zümrütten yapılar olduğu söylenmektedir. Böyle olunca da zümrüt hem hissettirdikleri açısından, hem de değeri açısından ön sıralarda tercih sebebi olmaktadır.

Yeşil ve mavi tonları renk kartelasının iki asil şövalyesi gibidir. Onları kullanarak çok sayıda şey gerçekleştirebilirsiniz. Bunun en iyi örneği elbette doğada gözlerimiz önüne serilmiştir. Doğanın bu renkleri kullanarak, usta bir ressam edasıyla boyadığı mineraller de her renk tonunu içinde barındıran mükemmel armağanlardır.

Gelişen teknoloji ile işlemesi daha da kolaylaşan doğal taşlar, en başta elmas, zümrüt, yakut ve safir olmak üzere mücevhere dönüşerek, modaya uygun, birbirinden zarif tasarımlarla vitrinlerde yer almaktadır.

 

DİĞER YAZILAR

E-Ticaret Sitelerinde Güvenlik

Soru: Internette güvenlik nedir? Cevap: Internet üzerinden alışverişlerde güvenlik en önemli aşamadır. E-Ticaret’te alıcı, satıcıyı …

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.